LETO

Leto

Divendres 24 maig 2019 / 21:30h /Cine Club Olot

Leto (‘estiu’ en rus) ens submergeix en l’escena de rock del Leningrad de principis dels 80, en plena era soviètica. La pel·lícula gira a l’entorn del triangle format per un veterà astre del rock, la seva dona i un aspirant a rock star. Leto és una adaptació lliure de les memòries d’un dels personatges, Natasha, l’única supervivent del trio. El seu director Kirill Serebrennikov (igual que l’iranià Jafar Panahi) està sota arrest domiciliari per la seva dissidència, en aquest cas, al règim de Putin. La seva obra combina l’exuberància i la senzillesa; filmada en un nítid blanc i negre, està totalment impregnada de bellesa i d’energia. Una autèntica meravella.

Direcció: Kirill Serebrennikov
Guió: Lily Idov, Mikhail Idov, Kirill Serebrennikov
Producció: Pavel Burya, Georgy Chumburidze
Fotografia: Vladislav Opelyants
Música: Roman Bilyk
Muntatge: Yuriy Karikh
Intèrprets: Irina Starshenbaum, Teo Yoo, Roman Bilyk, Anton Adasinsky, Liya Akhedzhakova, Yuliya Aug
Rússia/ 2018 / 120 min
Idioma: rus, anglès