En los 90

En los 90

Divendres 13 desembre 2019 / 21.30h / Cine Club Olot

Mid90s, debut  com a director de l’actor Jonah Hill, retrata de manera autobiogràfica l’estupidesa i la immaduresa, no només d’una edat, sinó també d’una època una mica desbocada i despreocupada. Però, més íntimament, és un esbós de dolors familiars contemplats des de la infància, d’absències d’afecte, i de traumes tapats amb falses superioritats. La pel·lícula captura la màgia d’un temps perdut que recorda elements de Richard Linklater, Larry Clark o Martin Scorsese, però sobretot és un cinema honest, directe i imprevisible, on la seva força està en la precisa capacitat d’observació i en l’aposta per la síntesi sense caure en la nostàlgia buida.

Direcció: Jonah Hill
Guió: Jonah Hill
Producció: Eli Bush
Fotografia: Christopher Blauvelt
Música: Trent Reznor, Atticus Ross
Muntatge: Nick Houy
Intèrprets: Sunny Suljic, Katherine Waterston, Lucas Hedges,
Alexa Demie, Na-kel Smith, Olan Prenatt, Gio Galicia, Ryder McLaughlin, Stephane Nicoli, Kasey Elise
EUA/ 2018 / 85 min
Idioma: anglès (VOSE)