Helen

Helen

Divendres 8 novembre 2019 / 21.30h / Filmo Xarxa de Catalunya

Helen, de la parella de guionistes, productors i directors Joe Lawlor i Christine Molloy, va obtenir el premi UIP a la 37a edició del Festival Internacional de Cinema de Rotterdam i dos premis més al Festival d’Angers. Parteix d’un un curtmetratge, Daydream, sobre la desaparició d’una jove, Joy, però ràpidament Helen va evolucionar cap a una reflexió sobre la naturalesa de la identitat, la soledat i la recerca de l’amor. El llargmetratge és una obra subtil, malenconiosa i elegant, amb influència del cinema minimalista de Carl Dreyer, però també de Robert Altman (3 Women) i Michelangelo Antonioni (L’avventura). Un petita joia.

Direcció: Joe Lawlor, Christine Molloy
Guió: Joe Lawlor, Christine Molloy
Producció: Joe Lawlor
Fotografia: Ole Bratt Birkeland
Música: Dennis McNulty
Muntatge: Christine Molloy
Intèrprets: Annie Townsend,
Sandie Malia, Dennis Jobling, Sonia Saville, Danny Groenland, Sheila Hamilton, Betty Ashe
Irlanda / 2008 / 78 min
Idioma: anglès (VOSE)