Parásitos

Parásitos

Divendres 7 febrer 2020 / 21.30h / CINE CLUB OLOT

La pel·lícula de Bong Joon-ho té una mica d’El servent de Joseph Losey o de La cerimònia de Claude Chabrol, però sobretot explora els mateixos temes que Snowpiercer, la seva anterior obra. A Parásitos hi domina el sentit de l’humor, la diatriba social i la ironia que gasta en molts moments, a més d’una precisa concepció dels escenaris i d’una meticulosa planificació on cada gest i posició de la càmera ens estan revelant alguna cosa sobre els personatges i sobre la narració. Bong Joon-ho fa un difícil equilibri de tons i subgèneres que té com a objectiu fer una sàtira sobre el món contemporani tan feridora com commovedora.

Direcció: Bong Joon-ho
Guió: Kim Dae-hwan, Bong Joon-ho, Jin Won Han
Producció: Young-Hwan Jang
Fotografia: Kyung-Pyo Hong
Música: Jaeil Jung
Muntatge: Jinmo Yang
Intèrprets: Song Kang-ho, Lee Seon-gyun, Jang Hye-jin, Cho Yeo-jeong, Choi Woo-sik, Park So-dam, Park Seo-joon, Lee Jeong-Eun
Corea S. / 2019 / 132 min
Idioma: coreà (VOSE)