La Verdad

La verdad

Divendres 25 Setembre 2020 / 21.30h / CINE CLUB OLOT

Catherine Deneuve encarna a La veritat –primera pel·lícula d’Hirokazu Koreeda que realitza fora del seu Japó natal– una famosa actriu que acaba de publicar les seves memòries i que rep la visita de la seva filla –interpreatada per Juliette Binoche–, juntament amb l’espòs d’aquesta i la filla dels dos. La pel·lícula explora amb subtil precisió la idea que les dinàmiques en un nucli domèstic són semblants a les dinàmiques en el repartiment d’una pel·lícula: a “La veritat tots menteixen perquè la vida és una actuació. Koreeda s’atreveix gairebé amb un tabú: no redimir un paper irredimible (Catherine Deneuve), en una pel·lícula que sembla més pròpia d’ Olivier Assayas que d’Hirokazu Koreeda.

Direcció: Hirokazu Koreeda
Guió: Hirokazu Koreeda, Léa Le Dimna
Producció: Muriel Merlin
Fotografia: : Eric Gautier
Música: Alexei Aigui
Muntatge: Hirokazu Koreeda
Intèrprets: Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Clémentine Grenier, Manon Clavel, Alain Libolt, Christian Crahay, Ludivine Sagnier
França. / 2019 / 106 min
Idioma: francès i anglès. (VO)