Matthias et Maxime

Matthias et Maxime

Divendres 2 d’octubre 2020 / 21.30h / CINE CLUB OLOT

Xavier Dolan és un director quebequès extraordinari, i no només pel cinema intens que fa (Laurence Anyways, Mommy…), sinó especialment perquè amb prou feines té trenta anys i ja ha esdevingut un director de referència. Matthias & Maxime és un retrat profundament sincer i minuciós de l’ésser humà on el realitzador no pretén elaborar una teoria explícita sobre l’amor, sinó analitzar les conseqüències del mateix. Aquesta pel·lícula és un cinema de pressupost menor i d’una posada en escena més intimista, però esdevé una fantàstica faula dramàtica escrita per l’exaltació de l’amor i de l’amistat.

Direcció: Xavier Dolan
Guió: Xavier Dolan
Producció:Elisha Karmitz, Nathanaël Karmitz
Fotografia: André Turpin
Música: Jean-Michel Blais
Muntatge: Xavier Dolan
Intèrprets: Xavier Dolan, Anne Dorval, Pier-Luc Funk, Catherine Brunet, Gabriel D’Almeida Freitas, Antoine Pilon, Marilyn Castonguay, Adib Alkhalidey
Canada. / 2019 / 120 min
Idioma: Francès (VOSE)